slideshow


Talen

Ved indvielse af KlitVands nye vandværk i Klitmøller 

(Talen)

Dag: 15. april 2017

Mine damer og herrer, Kære gæster og forbrugere,

Det er bestyrelsen en glæde at kunne byde velkommen til denne lille uformelle reception i anledning af indvielsen af vort nye vandværk her i Klitmøller. Det er ikke af storhed vi har foretaget denne investering. Tværtimod.

Vandværket i Klitmøller er oprettet i 1934 i den gamle stråtækte bygning på Tolderstien ved åen. Denne vandværks bygning, hvor vi er i dag, var ny i starten af 80’erne og siden er der løbet meget vand gennem hanerne.                                

Det forhenværende vandværk ligger inde i sidebygningen. Her er risle tårne, åbne filterbassiner og brændere til at fange fluer og myg med. Vi har i bestyrelsen krydset fingrer for, at der ikke skete noget, inden vi fik det nye sat i drift. Det skete faktisk for 1 døgn siden, hvor vi fik analyseresultaterne af vandet, og det var topresultat.

Vi er glade for i dag at præsentere fremtidens vandværk. Bag mig de nye lukkede vandfiltre i de 4 beholdere – og her på min vestre side de nye moderne pumper, som forsyner de 1261 forbrugere i Klitmøller og Vester Vandet og kommende forbrugere.

Jeg vil gerne rette en stor tak for et godt samarbejde til Xylem /Flygt.
Det hedder firmaet, og der er ingen, der er flygtet, kan jeg oplyse. Der har været rigtig god ånd i samarbejdet med åbenhed i alle faser, og det skal du, Ib Thygesen, ha’ stor tak for. Du har stået for alt fra første møde til i dag med din stab af rigtige gode folk, fra projektstyring til el. Herunder også alt arbejdet med renoveringen af boringer, som er udført af PC Christensen v/Claus. Han ved meget om vand. Tak også Tømrerfirmaet Anders Andersen, Vognmand Allan Thomsen, Murer Allan Hoxer, Odde Materiel Udlejning og Vorupør El. 
Jeg skal sige, at vi efterfølgende byder på traktement og selvfølgelig håber vi, at I vil kigge rundt i vandværksbygningen, så skal vi nok tegne og fortælle!

Det er os en stor glæde, at bestyrelsen har valgt æresmedlemmerne Søren Konradsen (der desværre er forhindret på grund af ferie) og Svend Vangsgaard til at klippe   ”det blå bånd” kendetegnende samarbejde og fremtidens vandforsyning – og når det sker erklærer bestyrelsen samtidig Klitmøller Vandværks nye anlæg for indviet.

Tekst: tomlindskog